• Nieuw jaar

  1 januari 2022

  Een nieuw jaar...

  2021 is weer voorbij. Voor wat de kunst betreft was het een geweldig jaar. Naast een aantal groepsexposities bij de vaste galeries, waren er ook een paar solo’s (Flower Art Museum/ WG Gallery) en  duo-exposities (Gallery van Dun/Sille Gallery), waarvan de laatste nog door loopt in 2022. De samenwerking met een paar nieuwe galeries (Arte Nuovo/Giardino/Warnars&Warnars) werd een feit en de samenwerking met de bestaande galeries is ook in 2021 een succes gebleken. Vandaag, 1 januari 2022, is het nieuwe jaar meteen goed van start gegaan met de eerste verkoop en levering in Haarlem. Het is heerlijk weer om naar het noorden van het land te mogen rijden, met het verkochte werk achterin de bus. Hopelijk mag ik dit jaar nog meer mensen blij gaan maken met een van mijn kunstwerken in bijenwastechniek (encaustic). 

  Voor dit jaar staan er een aantal beurzen en exposities op de planning. Naast Art Naarden en de FAF die in het voorjaar gepland staan, gaat in april een (solo of duo) expositie van start bij galerie De Twee Pauwen. Kortom, mooie plannen voor dit jaar. Het meest verheug ik me erop dat ik weer heerlijk in mijn atelier aan de slag kan gaan met grote  nieuwe ‘Symbioses’ van bloesems en lelies. Daarnaast ga ik ook werken aan een hele nieuwe serie van kleiner werk onder de noemer ‘Synthesis’. Dit werk zal ondermeer gepresenteerd gaan worden door galerie Het Moment. 

  2022, kom maar...

  Lees meer >> | 204 keer bekeken

 • Het jaar loopt ten einde, tijd voor een maand rust en bezinning

  26 november 2021

  Het jaar loopt ten einde. De winter staat voor de deur. Na maanden van hard en intens werken, met een enorm aantal mooie verkopen tot gevolg, neem ik even een paar weken rust om me te focussen op het nieuwe werk. Ik ga in januari aan de slag met een aantal hele grote werken. Groot werk is niet eenvoudig te maken in de encaustic techniek. De panelen moeten plat op tafel liggen en ik moet er nog met penseel en gasbrander bij kunnen. Als het werk uit slechts een paneel kan bestaan, kan het daarom nooit breder zijn dan maximaal 140 cm worden, wel langer. Wil ik grotere werken maken dan moet ik panelen gaan verbinden. Dit kan nooit onzichtbaar, dus is het zaak dat de verbinding van de delen interessant wordt. Dat is iets waar ik me deze weken over ga buigen. Ga ik meerdere panelen verbinden? En zo ja, hoe? Daarnaast wil ik met een partij prachtig afrormosia hout aan de slag. Dit worden kleinere werken in mixed media, waarbij de houtsoort (Afrikaans teak) dominant gaat worden in het geheel en de nadruk komt te liggen op de warme kleur en rijke tekening van het hout. Een mooie combinatie met de bijenwas-techniek. Het hout draagt de florale motieven...

   

  Lees meer >> | 195 keer bekeken

 • Kunstenaar van het jaar 2022 verkiezing

  25 november 2021

  Bij de verkiezing van ' Kunstenaar van het jaar 2022' heb ik een mooie 17e plaats verworven in de lijst van 100 meest gewaardeerde Nederlandse kunstenaars. Blij mee!

   

  Lees meer >> | 179 keer bekeken

 • Samenwerking met Galerie/beeldentuin Giardino

  15 augustus 2021

  Per 2022 gaat Galerie/beeldentuin Giardino in Berg en Terblijt (L) een samenwerking aan met Suus. Voor meer info:https://www.giardinobeeldentuin.nl/home

   

  Lees meer >> | 233 keer bekeken